Museumsøen - Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et levende museum i Roskildes havneområde. Museumsøen danner rammen om sommeraktiviteter, hvor museets håndværkere i åbne værksteder demonstrerer forskellige håndværk fra vikingetiden.

Prøv kræfter med arbejdet som smed, flet pil, slå et reb eller skær runer. Håndværkerne i de arbejdende værksteder inviterer til at afprøve de gamle håndværk.

Vikingeskibene sejler igen på fjorden

På Bådeværftet kan du følge rekonstruktionen af et vikingeskib, og ved at deltage i en sejltur, kan du opleve, hvordan det var at være viking ombord på et vikingeskib. Værftet er åbent for publikum på hverdage året rundt og fra 16. maj til 30. september - også i weekenden.

Museumshavnen rummer den store samling af traditionelle nordiske træbåde og rekonstruerede vikingeskibe, der giver et billede af, hvordan originalskibene så ud for 1000 år siden.

De originale skibe

Inde i selve Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve de fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet og Havhingsten fra Glendalough. De fem originale vikingeskibe stammer fra en spærring ca. 20 km nord for Roskilde, der blev anlagt i sidste del af 1000-tallet som værn mod fjendtlige flådeangreb på Roskilde, der dengang var landets hovedstad.

I Vikingeskibshallen får du indblik i alt omkring det imponerende projekt ’Fuldblod på Havet’, som bragte Havhingsten til Dublin og retur i 2007-08. Her ligger også Anløbsbroen, hvor du kan gå om bord i et vikingehandelsskib fyldt med varer og et vikingekrigsskib udrustet til kamp. Klæd dig som viking, og lad fantasien fare tilbage til vikingetiden. 

foto: Werner Karrasch, Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Det kan du i app'en